Reis door het lichaam

Het educatieve en preventieve programma dat kinderen spelenderwijs leert luisteren naar hun lichaam en hen bekrachtigt in het maken van keuzes die hun gezondheid en welzijn dienen. Middels lichaamsgericht onderwijs, mindfulness, beweging, visualisatie-oefeningen en tekenen worden drie essentiële bouwstenen voor een sterke basis in het leven gestimuleerd: lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde.

Programma

Via een reeks van creatieve lessen worden de kinderen meegenomen op een gezamenlijk avontuur door hun eigen lichaam. Iedere les staat in het teken van een specifiek lichaamsdeel. In de laatste les worden alle lichaamsdelen met elkaar verbonden en staat het gehele lichaam als eenheid centraal. De verschillende lichaamsdelen worden verkend, ontdekt en beleefd via lichaamsgericht onderwijs.

 

Iedere les wordt afgesloten met het tekenen, inkleuren en/of schilderen van het behandelde lichaamsdeel. Zo ontstaat er een creatief logboek voor verslaglegging van de ontdekkingsreis. Aan het eind van het programma zal het gehele lichaam getekend/ingekleurd zijn en hebben de kinderen een leuk en waardevol "souvenir" van hun reis om mee naar huis te nemen.

Contact 

Voor vragen kun je me hier bereiken; 

Sanne Jansen

de Buytencamp 10

5761 CL Bakel

06-28184517

Facebookpagina Leefatelier bij Kaatje

smvandinter@gmail.com

  • Black Facebook Icon

© 2021 Leefatelier bij Kaatje

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now